Ontwikkelen van mensen in organisaties

De Holland-Amerika Lijn voor Talent

We zijn inmiddels ervaren, maar op routine varen we nooit: het verzorgen van de Gallup Global Strengths Coach opleiding in Nederland (GGSC). Een Holland-Amerika lijn voor talent, zou je kunnen zeggen. Deze opleiding die Gallup heeft ontwikkeld, is duidelijk van Amerikaanse oorsprong. Maar bij Leeuwendaal hebben we deze in het Nederlands vertaald en met het inbrengen van onze eigen ervaring bij het delen van casuïstiek hebben we de opleiding toegesneden naar de Nederlandse maat.

We bieden de opleiding zo’n drie keer per jaar aan. Geregeld onregelmatig ben ik aan de beurt om als trainer de opleiding te verzorgen. Topweken zijn dat. Want is er weer zo’n week, dan staat het op voorhand vast dat ik mij vijf dagen lang helemaal toegewijd ga inzetten voor maar één ding: ervoor zorgen dat weer een groep geïnspireerde mensen uiteindelijk volledig is toegerust om als coach of leidinggevende te werken met CliftonStrengths. Een week lang gaat het over talent, over sterke punten en de manier waarop iedereen daarmee een betere versie van zichzelf kan worden. En steeds begin ik na zo’n week met aftellen totdat ik weer mag.

Ik ben 53 jaar en ik ben afgestudeerd in 1991. Best lang geleden al. Al 28 jaar noem ik mijzelf een ‘eigenwijze professional’. Aan dingen die door anderen zijn bedacht, geef ik graag mijn eigen draai. Daarom waren collega’s best verbaasd dat ik me zo graag opwierp als trainer van deze door Gallup ontwikkelde opleiding. ‘Jij? Jij verzint toch liever je eigen verhaal?’
Bij de GGSC heb ik die neiging helemaal niet. Sta ik als trainer voor de groep tijdens zo’n week, dan overheerst bij mij de gedrevenheid om ervoor te zorgen dat de deelnemers het allemaal zo goed mogelijk, zo veel mogelijk en zo precies mogelijk begrijpen en niet kunnen wachten om ermee aan de slag te gaan. Wat is er dan zo magisch aan zo’n week? Wat grijpt mij, en trouwens ook de deelnemers, toch elke keer weer?

Dit: het feit dat dat je er juist een eigen kleur aan mág geven. Iedereen heeft talent. Voor iedereen is er een weg. Je hoeft hem alleen nog maar te vinden. Werken vanuit je strengths betekent dat je je daar actief en doelgericht voor inzet. Strengthscoaching betekent dat je anderen daarin ondersteunt. Wil je een eigenwijze professional zijn? Ga je gang. Graag zelfs want het is de bedoeling.
De deal is dat je er dan ook wel echt voor gaat. Geen half werk. Ruimte voor je eigen weg naar succes? Dan ook de beste versie van jezelf! Fair ’n square!

Aanmelden voor de Gallup Global Strengths Coach opleiding? Klik hier voor meer informatie.

Raoul Schildmeijer Leeuwendaal ontwikkelen training coaching

Raoul Schildmeijer
Gallup-Certified Strengths Coach en opleider
Adviseur en trainer bij Leeuwendaal

Deel dit nieuws

Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Close Menu